IZJEMNO HLAJENJE

Aplikacija

Normann application Blast chilling Freezing

Hitro hlajenje in Zamrzovanje

Hladni, najboljši prijatelj kakovosti v kuhinji:

  • zmanjšuje količino odpadkov,
  • optimizira organizacijo, varuje kakovost hrane in surovin.

Kakovost svežega izdelka, vedno na voljo

Sistem za hlajenje in zamrzovanje omogoča, da živila ostanejo v brezhibnem stanju dlje časa in drastično zmanjša ponavljanje istih priprav živil, s čimer poveča učinkovitost priprave. Hitro hlajenje hrane vam omogoča, da le-ta ohrani svojo svežino, kakovost, hranilne lastnosti, barve in dišave. Tehnika hitrega hlajenja podaljša življenjsko dobo hrane do štirikrat več kot pri standardnem ohranjanju, s čimer se izognemo nastajanju velikih ledenih kristalov, znatno zmanjšamo količino odpadkov, surovine in pripravljene jedi pa so tako na voljo ob pravem času in imajo enako kakovost ekspresne kuhinje.

Kuhanje na nizki temperaturi

Izboljšuje okuse, varuje hranilne vrednosti, povečuje kakovost živil.

Izboljšanje organoleptičnih lastnosti surovin

Meso, ribe, zelenjava: jedi bodo okrepljene s kuhanjem ob nizki temperaturi. To je tehnika za ohranjanje okusov, barv in konsistence jedi, ki zaradi počasnega in neagresivnega kuhanja prinaša presenetljive rezultate. V kombinaciji z elektronskim nadzorom prezračevanja in vlažnosti naprave Nortech Plus vam omogoča enakomerno kuhanje izdelka, ne da bi ga posušilo.

Cikel nočnega kuhanja/hitrega hlajenja

Optimizirajte delo tako, da izkoristite mrtva obdobja, kot so nočne ure, in uporabite prednastavljene in prilagodljive cikle, ki bodo po kuhanju ob nizki temperaturi z napravo Nortech Plus avtomatsko nadaljevali s hlajenjem in ohranjanjem hrane.

Kuhanje z vakuumom in v kozarcu

Kuhanje pri nizkih temperaturah je idealno za kuhanje z vakuumom in v kozarcu, občutljivima procesoma, ki izdelka ne napadeta, ampak povečata njegove prehranske in organoleptične lastnosti. Pri vakuumskem kuhanju je uporaba jedrnih sond Nortech Plus zelo učinkovita pri istočasni pripravi različnih živil, ki zahtevajo različne temperature v osrčju.

Kuhanje »Delta T«

Delta t kuhanje omogoča ohranjanje nespremenjene temperaturne razlike med votlino in osrčjem izdelka, kar omogoča počasno in občutljivo kuhanje ter izboljšanje kakovosti hrane brez ogrožanja strukture.

Normann application Low-temperature cooking
Normann application Ready to Serve

Pripravljeno za serviranje: pogrevanje

Od zamrznjenega do pripravljenega za na mizo, vedno z idealno temperaturo serviranja.

Pogrevanje: kuhinja, izražena v vsakem trenutku

Hladno, ki ohrani kakovost ekspresnih jedi, in vroče, ko se le-te servira. Nortech Plus pripelje vašo zamrznjeno hrano neposredno na idealno temperaturo +60 °C, da se jih lahko servira takoj, ko so narejene. Optimizira storitve banketov, bogati restavracijski meni, prihrani surovine in varuje kakovost ter minimizira odpadke.

Prilagodljiv cikel za regeneracijo, ohranjanje in shranjevanje

Cikel regeneracije hrane »Ready to Serve« (Pripravljen za serviranje) se lahko preprosto programira z novim zaslonom na dotik. Nortech Plus odmrzne hrano in jo regenerira pri temperaturi 60 °C. Nortech Plus hrani pripravljeno hrano ob pravi temperaturi in v nadzorovanem okolju.

Čiščenje rib

Cikel higienskega čiščenja, ki zagotavlja resnično jamstvo za varnost in zdravje, v popolni skladnosti s togimi parametri HACCP.

Surove ribe: varnost in kakovost 100% zagotovljena

Avtomatski cikel za ribe pri Nortech in Nortech Plus dosledno spoštuje stroge parametre HACCP. Zagotavlja, da je proizvod, namenjen za porabo v surovi obliki, na -20 °C in se vzdržuje na takšni temperaturi vsaj 24 ur. K temu pripomore uporaba jedrnih sond, ki ves čas zagotavljajo stabilnost in stalno vzdrževanje temperature. Nortech in Nortech Plus vam tako omogočata maksimalno varnost z občutljivimi surovimi izdelki, kot so surove ribe, in odpravljata parazite.

Normann application Fish sanitation
Normann application Pastry

Pecivo

Optimizacija časa za pripravo sladic s pomočjo hladnega cikla Nortech in Nortech Plus.

Optimizacija časa, zagotavljanje kakovosti

Hladni cikel je temeljni zaveznik pri pripravi sladic. Nepogrešljiv za hlajenje napol pripravljenih izdelkov, kot so kreme ali biskvitne torte, idealen pa je tudi za »semifredde« in sladoledne pite, ki dosežejo temperaturo zamrzovanja brez tvorbe ledenih kristalov. V primerjavi s tradicionalnimi orodji vam tehnologija Nortech in Nortech Plus omogoča hitro ohladitev končnih izdelkov ali predelavo peciva, kar bistveno zmanjša čas priprave.

Utrjevanje sladoleda

Varuje kakovost, ohranja volumen, izboljša konsistenco, izboljša ohranjanje.

Popolni sladoled

Nortech in Nortech Plus sta namenjena tudi utrjevanju sladoleda. S samodejnim ciklom hlajenja boste lahko sladoled servirali tako, da bo hitro dosegel idealno temperaturo -12 °C, prostornina bo ostala enaka in kakovost ter konsistenca pa se ne bosta spremenili. Kot alternativa bo izdelek lahko v kratkem času dosegel temperaturo -18 °C, s čimer bo shranjevanje le-tega optimalno.

Normann application Ice-cream hardening
Normann application Leavening and retarder proover for bakery

Vzhajanje in naprava za zakasnitev vzhajanja pri peki

Od vzhajanja do hitrega hlajenja, vsa kakovost kruha v kuhinji.

Krepitev naravnega vzhajanja

Ponudba svežega kruha z optimalno konsistenco in visoko prebavljivostjo ter krepitev tradicionalne recepte še nikoli nista bila lažja. Zahvaljujoč ciklu vzhajanja lahko kuhar nastavi idealno temperaturo in vlažnost za izboljšanje naravnega vzhajanja, pri čemer Nortech Plus ohrani popolne pogoje v celotnem procesu in pomaga k pripravi visoko prebavljivega testa z nizko vsebnostjo kvasa.

Upravljanje časa in nočnega dela

Upravljanje z delovnim časom je doživelo revolucijo zahvaljujoč ciklu »retarder-proofer« (zakasnitev vzhajanja) pri Nortech Plus. Kuhar ima možnost, da nastavi verižni cikel hlajenje – zakasnitev vzhajanja – prebujanje – vzhajanje, ki vam omogoča, da optimizirate delovni čas ponoči in ob zaključnih dnevih, kar vam omogoča boljšo organizacijo zaposlenih in razpoložljivih ur.

Zamrzovanje kruha, pečenega v pečici

Prilagodljiv cikel zamrzovanja pri -18 ˚C sveže pečenega kruha ohranja lastnosti izdelka nedotaknjene; kruh, potem ko se bo odtalil, pa bo tako okusen, kot če bi ga pravkar spekli. Ugodnost neposrednega doziranja ohlajenega kruha pomaga optimizirati storitev in ohraniti kakovost sveže pečenega kruha ter znatno zmanjša količino odpadkov.

Taljenje

Odmrznite hrano s prednastavljenimi cikli za vsak posamezen izdelek, v celoti skladno s predpisi HACCP.

Nadzorovano odmrzovanje živil

Z Nortech-om je možno nadzorovano odtajevati hrano. Možnost izbire med vnaprej nastavljenimi cikli odmrzovanja (občutljivo, normalno, močno ali časovno merjeno) omogoča kuharju, da bolje kalibrira čas in temperaturo glede na izdelke, ki jih je treba obdelati. Strogi predpisi zahtevajo, da se izdelki ne odtajajo pri sobni temperaturi, kjer pride do največje bakterijske proliferacije. Zahvaljujoč natančnosti jedrnih sond in konstantnim temperaturam v votlini vam Nortech omogoča, da odtajate hrano v popolnem miru in v skladu s predpisi. S shranjevanjem podatkov HACCP se celoten delovni cikel spremlja in shranjuje v Nortech-u, obenem pa je podatke možno prenesti na USB ključ ali jih preprosto spremljati na zaslonu.

Normann application Thawing

Več kot 20 let odličnosti v profesionalnem hlajenju in zamrzovanju živil!

Podjetje Normann je bilo ustanovljeno kot izraz odličnosti, ki izhaja iz uveljavljenih izkušenj na tem področju. Od leta 1995 načrtuje in proizvaja profesionalne naprave za hitro hlajenje živil, namenjene restavracijam, slaščičarstvu in industriji za proizvodnjo sladoledov.

Dokazano strokovno znanje, skrbna izbira najboljših tehničnih komponent in uporaba najnaprednejših tehnologij zagotavljajo visoko kakovostne izdelke, ki so pomembni zavezniki pri izpolnjevanju vseh potreb najbolj zahtevnih kuharjev.

Nortech app and touch-screen