Take your time. Take your wine.

Vino v kozarcu

VINSKA KULTURA

SKUPNA DOBRINA

Izhajajoč iz načela, da je vinska kultura splošna dobrina, smo si postavili cilj, da zadovoljimo potrebe vse bolj pozornega in pripravljenega Potrošnika, tako da mu ponujamo možnost osebne izkušnje pri okušanju vin s prilagodljivim in inovativnim sistemom, ki se odziva tudi na potrebe upravitelja lokala.

 

Projekt Enomatic je torej nastal zato, da bi združil potrebe potrošnika in upravitelja, in s tem pozitivno in proaktivno revolucioniral potrošniške stile.

Točilni avtomati Enomatic namreč omogočajo, da se lahko vino prelije neposredno iz steklenice v kozarec prek sistema, ki deluje na plin (inertni plin, ki ne dovoljuje, da bi v vinu prišlo do sprememb zaradi oksidacije). Vino torej svoje lastnosti ohranja nedotaknjene več kot tri tedne od odprtja steklenice, tj. kot da bi le-to pravkar odprli.

Značilnosti sistemov Enomatic so:

 • zaščita in ohranjanje vina s pomočjo dušika za živilske namene;
 • računalniško programiranje prelitih količin;
 • avtomatski sistem za čiščenje odvodnic po vsakem prelitju, zagotavljanje kakovosti in maksimalne higiene;
 • posamezna postavitev steklenic, ki so tako lahko različnih višin in oblik;
 • elektronske tipke s svetlim zaslonom.

PREDNOSTI

ZA UPRAVLJALCA LOKALA:
 • povečanje prodaje vina, tudi visokokakovostnega
 • odprava potrate zaradi oksidacije vina
 • povečanje dobička na enoto zaradi prodaje po kozarcu
 • hitra donosnost naložbe v nakup naprav enomatic

ZA UPORABNIKA:

 • možnost, da degustira tudi visokokakovostna vina po lastni izbiri
 • odprava potrate (kupi to, kar pije)

IZBRATI ENOMATIC POMENI TO IN ŠE VELIKO VEČ:

 • Konstantna kakovost skozi čas: zahvaljujoč sistemu za zaščito dušika vina ne prizadene noben oksidativni postopek in s tem ohranja svoje organoleptične lastnosti nespremenjene več kot tri tedne.
 • Gotova in nadzorovana kakovost: sistem je mogoče programirati, da poda želeno količino in preveri točnost. Na ta način se izognemo tveganju nastanka odpadkov, sprememb in prevelikega odmerka.
 • Nadzorovana temperatura: sistem nadziranja temperature hlajenih klimatiziranih modelov omogoča, da se vino vedno servira v njegovi idealni temperaturi.
 • Fleksibilnost: sistem omogoča degustacijo kateregakoli tipa vina (rdeče, belo ali rosè) brez ogljikovega dioksida. V točilni avtomat lahko vstavite steklenice različnih velikosti.
 • Enostaven in hiter: s preprostim "klikom" se želena količina dozira neposredno v steklenico.
 • Vsestranskost: izdelki Enomatic® so lahko opremljeni z vinsko kartico, ki strankam ponujajo možnost, da stroj uporabljajo samostojno, brez potrebe po osebju.
 • Enostavno vzdrževanje: samočistilni sistem dozirnih delov zagotavlja maksimalno higieno.
 • Privlačnost, vsestranskost in prestiž: enostaven in eleganten dizajn, prilagojen vsem okoljem.

CERTIFIKATI IN PATENTI

Izdelki Enomatic so zasnovani in izdelani v skladu z mednarodnimi referenčnimi standardi.

Enomatic svojim strankam želi ponuditi varen in zanesljiv izdelek.

Da bi to dosegli, so vsi izdelki podvrženi natančnim pregledom tako s strani tretjih oseb kot s strani zaposlenih v podjetju.

V fazi projektiranja, Enomatic zahteva odobritev novih izdelkov s strani certifikacijskih organov, ki preverjajo električno varnost in skladnost opreme pri uporabi s hrano. Primerjava je izdelana v primerjavi z mednarodnimi referenčnimi standardi.

Poleg tega so med proizvodnjo izdelkov Enomatic opravljeni vsakodnevni pregledi, ki jih opravi preskuševalno osebje, in med pregledi, ki jih izvajajo certifikacijski organi, se ti izdelki redno preverjajo.

Čas, ki ga Enomatic posveča za podrobnosti vsake posamezne naprave, je tisti, ki zagotavlja visoka raven kakovosti in varnosti, kar tudi naše izdelke razlikuje od ostalih.

Za izdelke Enomatic je značilna tudi njihova inovativna vsebina. Tehnologije, ki se uporabljajo na izdelkih Enomatic, so rezultat briljantnih intuicij, ki so dale življenje izumom, zaščitenim s patenti. Dozirne pipe, sistem vinskih kartic in avtomatsko centriranje steklenic so le nekateri izmed številnih patentov v lasti podjetja Enomatic. Pri uporabi izdelka Enomatic boste spoznali, kako so tehnične rešitve na izdelkih Enomatic briljantne in intuitivne.
Poleg tega so tehnologija in inovacije Enomatic izdelkov primerne za vse potrebe, kar prinaša dobiček za naše stranke in zadovoljstvo za ljubitelje vina, ki lahko tako uživajo ob kozarcu vrhunskega vina.

ZAŠČITA Z DUŠIKOM

Redox Potential (mV) – Nitrogen VS Cork
Chianti Classico DOCG Riserva 2005
Chianti Classico DOCG Riserva 2005 Traditional closer

Barva, okus in telo vsako vino naredijo edinstveno. Vendar pa ne dolgo po odprtju steklenice vina pride do naravnega procesa degradacije. Ta je skupen vsem živilom, ki ostanejo v stiku s kisikom, in ga imenujemo »oksidacija«. Z zmanjšanjem ali odstranjevanjem prisotnosti kisika in zamenjavo z inertnim plinom, kot je dušik (živilski dušik E-941), je razvoj mikroflore omejen ali popolnoma preprečen in posledično so blokirani procesi spreminjanja vina. Laboratorijske analize, ki smo jih opravili na raziskovalnem inštitutu konzorcija Chianti Classico, prikazujejo vzdrževanje ključnih parametrov vina na več kot zadovoljivi ravni za več kot tri tedne, kar torej potrjuje visoko zanesljivost sistemov enomatic.